Govorniki

Govorniki2019-08-14T16:28:45+02:00

GOVORNIKI (slika, CV in izjava govornika, video iz youtuba)

Julien Marcilly, osrednji govornik, glavni ekonomist v družbi Coface

Julien Marcilly je od marca 2015 glavni ekonomist pri Cofaceu in v Franciji vodi skupino regionalnih ekonomistov in sektorskih analitikov. Pred tem je bil od leta 2012 namestnik glavnega ekonomista in vodja državnega tveganja. Ima obsežno znanje o naprednih in nastajajočih trgih. Preden se je pridružil Cofaceu, je delal v družbi za upravljanje premoženja v New Yorku, pred tem pa je bil ekonomist v podjetju Société Générale. Doktoriral iz finančne ekonomije na pariški univerzi Dauphine in pridobil magisterij iz menedžmenta na ESCP Europe.

Dr. Jure Stojan, vodilni panelist, partner in direktor razvoja in raziskav na Inštitutu za strateške rešitve

Dr. Jure Stojan je partner in direktor razvoja ter raziskav na Inštitutu za strateške rešitve. V preteklosti je bil ekonomist na Banki Slovenije, član strokovne komisije na Ministrstvu za kulturo RS za pripravo Strategije razvoja medijev do leta 2024 in gospodarski novinar časnika Večer (2002–2015). Redno piše tudi kolumne za časopis Delo. Njegova področja raziskovanja so makroekonomska politika, monetarna politika, regulatorna politika in podjetništvo. Je avtor številnih člankov in poglavij v knjigah, redno pa se pojavlja tudi v domačih in tujih medijih. Diplomiral je iz komunikologije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in doktoriral iz ekonomske zgodovine na St. Antony’s College Univerze v Oxfordu.

 

Dr. Denis Mancevič, poslovni svetovalec

Dr. Denis Mancevič je doktoriral s področja energetske diplomacije Ruske federacije, trenutno končuje študij MBA na IEDC – Poslovni šoli Bled. V preteklosti je delal kot ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Moskvi ter v letih 2014–2017 zasedal vodilne položaje v Skupini SIJ. Je kolumnist časnika Delo.

 

Dr. Sandra Damijan, partnerica in vodja forenzičnih storitev pri Grant Thornton WB Business Group

Sandra Damjan je partnerica in vodja svetovanja Grant Thornton WB Business Group. Prav tako je vodja usposabljanj slovenskega odseka Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar. Preden se je pridružila družbi Grant Thornton je vodila forenzične storitve v eni od »štiri velikih« revizijskih družb v Sloveniji in razvijala forenzične zmogljivosti v SEE. Ima bogate izkušnje s področja svetovanja v državah CEE in CIS. Sandra ima doktorat iz finančnega managementa Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in je kolumnistka FraudEDge v mednarodno priznani reviji Fraud Magazine.