Delo organiziralo 17. Poslovno-finančni sejem

Delo organiziralo 17. Poslovno-finančni sejem

2024-07-02T15:46:26+02:00

19. junija je v Portorožu potekal 17. Poslovno-finančni sejem z naslovom Spremembe poslovno-finančnih praks med generacijami. Dogodek je organizirala medijska hiša Delo v sodelovanju s Smartfinom in pokroviteljema Deželna banka Slovenije d.d. in ALEJA finance d.o.o.

V polno zasedeni dvorani Hotela Slovenija so udeleženci spoznali izbrane vidike dobrih poslovno-finančnih praks in prisluhnili številnim navdihujočim zgodbam. Posvetili so se tudi izzivom prenosa podjetja ali zgolj poslovodenja na naslednjo generacijo in na primerih pokazali, kako je »nekoč finance vodil oče in kako to danes dela hči ali sin«.

Uvodoma je zbrane nagovorila direktorica medijske hiše Delo ga. Nataša Luša, nato pa je sledil vsebinski del, ki ga je strokovno povezoval poslovni finančnik dr. Jožko Peterlin. Sledila so predavanja s praktičnimi izkušnjami, ki so jih podali Nina Bratovž, JB Restavracija, Primož Bučar, Kovinarstvo Bučar, Andrej Repše, Armat, Katja Grubar, Bos Grubar, Primož Raktelj, Smartfin, Matej Akrapovič, Akrapovič, in Renata Koprivec Skubic, Siliko d. o. o.

Na koncu je sledila okrogla miza z naslovom Financiranje prodaje in razvoja – percepcija poslovodstva/lastnika, ki jo je moderiral urednik gospodarske redakcije Dela, Janez Tomažič, na njej pa so sodelovali, Davorin Dobočnik, izvršni direktor, Akrapovič d. d., Marjeta Furlan, direktorica, Intra lighting d. o. o., in dr. Jožko Peterlin, Smartfin.

Konferenco smo zaključili s prijetnim druženjem ob vinski spremljavi Vinakoper.

 

Več o programu dogodka in foto utrinke najdete na https://bralci.delo.si/pfs24, povezane vsebine pa na https://www.delo.si/poslovne-finance/.

Vabljeni tudi k ogledu posebne epizode podkasta Supermoč, ki je bil posnet na 17. PFS. Prispevek najdete tukaj.