Delov projekt Obnavljamo Slovenijo

Delov projekt Obnavljamo Slovenijo

2023-10-02T10:51:54+02:00

V medijski hiši Delo smo sredi avgusta sprožili projekt Obnavljamo Slovenijo, s katerim podpiramo in spodbujamo pomoč pri sanaciji posledic grozovitih poplav. Projekt ima tudi dobrodelno noto, saj s Skladom Ivana Krambergerja zbiramo sredstva za družine in posameznike, žrtve poplav.
V okviru projekta nadaljujemo novinarsko raziskovanje na terenu, razkrivamo zgodbe in največje junake ter iščemo rešitve za izzive v prihodnosti. Naš namen je ohranjati pozornost javnosti in ne dopustiti, da pozabimo na žrtve in posledice te nesreče.
Projekt poteka v Delu in Slovenskih novicah v tiskani in digitalni različici. Ustvarili smo posebne spletne povezave na delo.si in slovenskenovice.si, kjer se zbirajo vse novice, članki, reportaže, intervjuji, pogovori o tematiki. V vsak članek dodajamo tudi poziv k donacijam, ki je možna tako s SMS-sporočilom kot tudi z neposrednim nakazilom na TRR.

Pripravljamo tudi posebne tedenske podkaste, v katerih bomo gostili zanimive sogovornike: strokovnjake in junake, ki so na svoji koži občutili razsežnost poplav. K sodelovanju vabimo tudi znane Slovence, ki se nam bodo pridružili pri pozivu k donacijam in nudenju pomoči. Prvi se je na naše vabilo odzval predsednik UEFE Aleksander Čeferin, ki nastopa kot častni ambasador projekta.
Ob tej priložnosti se vodstvo Dela zahvaljuje vsem sodelavcem, ki so v teh težkih razmerah intenzivno poročali s terena, pripravljali kakovostne vsebine in urejali edicije, s katerimi smo širšo slovensko javnost obveščali o stanju in posledicah poplav.