Delova podjetniška zvezda leta 2021 je podjetje XLAB

Delova podjetniška zvezda leta 2021 je podjetje XLAB

2021-11-23T15:21:53+01:00

 Medijska hiša Delo je letos že petič organizirala izbor za Delovo podjetniško zvezdo, katerega vrhunec je bila slavnostna razglasitev zmagovalca na Ljubljanskem gradu. Strokovna komisija in predstavniki uredništva Dela so naziv Delova podjetniška zvezda 2021 podelila globalnemu IT-podjetju XLAB d.o.o. iz Ljubljane, ki zagotavlja dostop do oddaljenih naprav in ponuja rešitve za IT-avtomatizacijo in digitalno preobrazbo. Prestižni kipec je na odru prevzel soustanovitelj podjetja XLAB, Jure Pompe. Na prireditvi so podelili priznanja vsem nominirancem in posebno priznanje bralcev Dela, ki so za svojega favorita izbrali podjetje Adria Dom iz Črnomlja. Osrednji del dogodka je bil pogovor na temo trajnosti z dr. Janezom Potočnikom, ki mu je po razglasitvi sledil še pogovor z direktorjem zmagovalnega podjetja XLAB, Gregorjem Bergincem.

V sklopu kampanje Delove podjetniške zvezde je uredništvo Dela v časopisu in na spletni strani predstavilo deset nominiranih malih in srednjih podjetij, ki se odlikujejo kot inovativna, izvozno ter razvojno naravnana podjetja in ki razvijajo trajnostne poslovne strategije. Izbrana so bila na podlagi podatkov, ki jih je pripravil strokovni partner projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Zmagovalca je izbrala strokovna komisija, ki ji predseduje Stojan Petrič, direktor medijske hiše Delo, v njej pa so še redni profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, predsednik uprave Generalija Investments Luka Podlogar, Aleksander Temeljotov, direktor podjetja Metronik, ki je bil Delova podjetniška zvezda 2020, in predstavniki uredništva Dela.

Poleg komisije pa so svoje mnenje lahko podali tudi bralci Dela, ki so konec oktobra glasovali za svojega favorita, izbirali pa so med vsemi desetimi nominiranci (po abecednem redu): Adria Dom,  Avantpack, Epilog, Equa, Impedanca, Ledinek Engineering, Roletarstvo Medle, Varis, Virs in XLAB.

Celotna Delova kampanja je potekala več mesecev s krovnim naslovom S trajnostnimi poslovnimi strategijami do konkurenčne prednosti, zaključila pa se je 11. novembra s seminarskim vozliščem na temo trajnosti in slovesno podelitvijo nagrad na Ljubljanskem gradu. Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer in novih ukrepov je dogodek potekal brez občinstva in v neposrednem prenosu.

Več o izboru Delove podjetniške zvezde na https://www.delo.si/podjetniske-zvezde.