Lublanske novice nov tednik družbe Delo

Lublanske novice nov tednik družbe Delo

2018-04-06T13:33:03+02:00

Tednik je namenjen prebivalcem mesta in tudi tistim iz neposredne okolice Ljubljane, lahko bi rekli, da srčiki tistega dela države, ki ga imenujemo osrednja Slovenija. Lublanske novice razumejo Ljubljano kot državo v malem z vsemi dobrimi in bolj zapletenimi stvari, ki se porajajo v tej dobi, vse v želji, da bi časopis zajel duh mesta, spoštoval zgodovino, se iz nje učil, in bil izrazito obrnjen v prihodnost, ki bi jo oblikoval z realnim, a prepoznavnim optimizmom.

Pokrivajo regionalne vsebine, pa vendar so po vsebini kozmopolitanska edicija v polnem pomenu besede. V tedniku so zajeta vsa področja življenja: vsakdanjik in vse, kar le-ta prinaša, utrip mesta, mestna politika na vseh področjih, kultura v mestu, posel in ekonomijo Ljubljane, šport in prosti čas v regiji, življenje mladih, študentov, mladih družin, pa tudi starostnikov in tudi vseh skupin, ki v medijih ne dobijo dovolj prostora in predstavitve, tudi brezdomcev. Družbeni fenomeni s področje sociale in družbenih gibanj bodo ves čas pomemben del časopisa.
Oblikovanje vsebine časopisa nastaja pod peresi izkušenih Delovih novinark in novinarjev, poznavalcev posameznih področij, vodilo pa je objektivno, pošteno in dobro novinarstvo, kot si ga mesto lahko tudi edinega zasluži. Novinarstvo, ki bo mestu pomagalo izkoristiti največ lastnih potencialov, predvsem v dobro prebivalcev.

Časopis bo jasno kazal svoj namen, da postane skupna točka vseh ljudi omenjenega področja, tako kot medij, ki ponuja informacije, pa tudi kot sredstvo za doseganje boljšega življenja v mestu in okolici.

Edicijam družbe Delo se je danes pridružil nov tednik Lublanske novice, ki bo samostojno izhajal ob četrtkih. Danes, 26. oktobra in še dva četrtka v novembru, ga bodo brezplačno prejeli naročnik Dela in Slovenskih novic – v območju Ljubljane in okolice.
Prva številka je sicer ekskluzivno namenjena samo naročnikom Dela in Slovenskih novic (območje Ljubljane in okolice), od 2. 11 pa bo na voljo tudi na prodajnih mestih v Ljubljani in okolici. Na novi tednik se je mogoče tudi že naročiti.