Okrogla miza Zelena prihodnost ali zelena iluzija

Okrogla miza Zelena prihodnost ali zelena iluzija

2024-07-02T12:56:12+02:00

Medijska hiša Delo je v sredo, 22. maja 2024, na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru organizirala okroglo mizo z naslovom Zelena prihodnost ali zelena iluzija: Kaj lahko od evropskega zelenega dogovora pričakujemo po evropskih volitvah?

Na okrogli mizi, ki sta jo moderirala Nataša Briški, Metina lista, in Uroš Esih, novinar časnika Delo, so svoja stališča predstavili izbrani gostje, dr. Žiga Malek, okoljski znanstvenik in član Team Europe Direct, doc. dr. Cocou Marius Mensah, raziskovalec na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, dr. Zarja Muršič, članica programskega odbora Inštituta 8. marec in Nina Štros, vodja Greenpeace Slovenija.

Na dogodku so osvetlili ključne vidike zelenih politik EU in boja proti podnebnim spremembam ter vlogo mladih v soustvarjanju trajnostne prihodnosti Evrope.

Okrogla miza je potekala v okviru Delovega projekta Evropa izbira, ki ga sofinancira Evropska unija, in je ena od treh, ki jih medijska hiša Delo v sodelovanju z Metino listo organizira v Ljubljani, Kopru in Mariboru. Vse okrogle mize je bilo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu oz. na posnetku na portalu delo.si.

Več o izbrani okrogli mizi na delo.si.