Poslovna konferenca tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo

Poslovna konferenca tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo 2018-07-13T13:29:44+00:00

Vsako podjetje se srečuje s tveganji, toda v njih so tudi priložnosti. Rdeča nit oktobrske konference z naslovom Tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo bo pogled na tveganja z različnih vidikov. Svet postaja čedalje bolj povezan, zato se morajo slovenski podjetniki in izvozniki zavedati potencialov, ki jih slovenskemu gospodarstvu ponuja izvoz, prav tako pa morajo nanj gledati celostno in v kontekstu upravljanja tveganj.

Konferenca bo sestavljena iz treh strokovnih panelov, ki jih bodo sooblikovali različni govorci in strokovnjaki z različnih področij.

Kdaj: sreda, 10. oktobra 2018

Kje: Poslovna šola IEDC na Bledu

Cena zgodnje prijave: 160 EUR + DDV do vključno 31. avgusta 2018 (prihranek 50 EUR)

 Kotizacija vključuje:

  • udeležbo na vseh strokovnih panelih poslovne konference
  • okrepčilo in kosilo med odmoroma
  • prijetno presenečenje v obliki darila sponzorjev

Program:

8.15–8.45 Prihod in registracija udeležencev

9.00–9.15 Odprtje in pozdravni nagovor organizatorja

9.15–9.30 Uvodni nagovor osrednjega govornika dr. Christopherja McKeeja

9.30–11.00 Strokovni panel: Finančna tveganja

11.00–11.30 Odmor za prigrizek

11.30–13.00 Strokovni panel: Operativna tveganja

13.00–14.30 Odmor za kosilo (Hotel Astoria v neposredni bližini Poslovne šole IEDC)

14.30–16.00 Strokovni panel: Izvoz zunaj ustaljenih slovenskih vzorcev; priložnosti in nevarnosti

16.00–16.30 Zaključek konference in druženje

Prijavite se že danes.

Za dodatne informacije nam pišite na podjetniskosredisce@delo.si ali nas pokličite na 01 47 37 678.

 

VEČ O STROKOVNIH PANELIH IN GOVORNIKIH

Osrednji govornik DR. CHRISTOPHER MCKEE

Christopher McKee je mednarodni politični ekonomist, globalni vlagatelj, podjetnik, založnik ter izvršni direktor in lastnik PRS Group Inc., ki je že skoraj štiri desetletja vodilno svetovno podjetje na področju ocenjevanja in napovedovanja političnih in državnih tveganj. Med strankami PRS Group so največji svetovni institucionalni vlagatelji, multinacionalke, mednarodne organizacije, centralne banke, državne blagajne in vodilne akademske ustanove.

PRS Group vodi priznani Mednarodni vodnik o državnih tveganjih (ICRG), ki ga pravosodni organi priznavajo kot referenco pri ocenjevanju političnih in državnih tveganj. McKee je tudi avtor metode, ki je zaradi analize zbranih podatkov s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja bistveno spremenila način spremljanja političnih tveganj.

Christopher McKee se redno pojavlja v medijih, citirajo ga priznane publikacije in časopisi, kot so The Wall Street Journal, Financial Times, Bloomberg, The Times of London, Institutional Investor, Euromoney, Modern Trader, Wealth Manager, Esquire, Private Equity International.

PRS Group je v zadnjih desetletjih postalo vodilno svetovno podjetje na področju spremljanja in merjenja političnih in državnih tveganj. Je skupina, ustanovljena kot skupni projekt šole Maxwell (univerza Syracuse), ameriške obveščevalne agencije CIA in Ameriškega državnega urada. PRS Group deluje neodvisno in je obenem edino podjetje, ki lastne podatke o tveganjih združuje z umetno inteligenco in strojnim učenjem, pri čemer spremlja stanje na 140 različnih trgih po svetu.

PANEL: FINANČNA TVEGANJA

Prvi strokovni panel bo namenjen finančnim tveganjem in bo hkrati osnova celotne konference. Finančna tveganja so namreč vsa tveganja, ki predstavljajo morebiten neuspeh za doseganje finančnih ciljev in nepredvidene ovire, hkrati pa pri njih zakoni in pravilniki puščajo vodstvom podjetij najmanj prostih rok

Sergej Simoniti, moderator,

predsednik uprave SID – prve kreditne zavarovalnice

Dr. Denis Mancevič,

poslovni svetovalec

Boštjan Vasle,

vršilec dolžnosti direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj

Dr. Sandra Damijan,

vodja forenzičnih služb družbe PricewaterhouseCoopers Slovenia LLP

PANEL: OPERATIVNA TVEGANJA

Drugi strokovni panel bo namenjen operativnim tveganjem, s katerimi se srečuje vsako podjetje, a kljub temu mnogokrat ostanejo prezrta. K njim spadajo tudi politična, varnostna in verska tveganja, ki jih bomo podrobneje pogledali s stališča slovenskega gospodarstva.

Dr. Jure Stojan, moderator,

partner in direktor razvoja in raziskav na Inštitutu za strateške rešitve

Gorazd Čibej,

vršilec dolžnosti direktorja Agencije za zavarovalni nadzor

Mag. Alenka Suhadolnik,

generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo Ministrstva za zunanje zadeve

PANEL: IZVOZ ZUNAJ USTALJENIH SLOVENSKIH VZORCEV; PRILOŽNOSTI IN NEVARNOSTI

Tretji strokovni panel bo namenjen pogledu na tveganja zunaj ustaljenih slovenskih vzorcev. Diskusija bo potekala o priložnostih, ki jih ponuja ustrezno prevzemanje tveganj. Pojasnili bomo, na kaj moramo biti pozorni, ko poslujemo z državami iz mednarodnega in kulturno različnega okolja, ter kako pristopiti k partnerjem, ki so navajeni drugačnih (poslovnih) okoliščin. Govorili bomo tudi o poslovanju z državami pod sankcijami.

 

Seminar bo v angleškem jeziku, brez prevajanja.

Petra Kovič,

moderatorka,

odgovorna urednica poslovnega tednika Svet kapitala

Franjo Bobinac,

predsednik uprave Gorenja

Janez Škrabec,

direktor podjetja Riko

Dušan Mes,

generalni direktor Slovenskih železnic

Mag. Bojan Otorepec,

izvršni direktor Celjskega sejma

Marko Jazbec,

predsednik uprave Save Re

PRIJAVNICA

Na vpisan e-naslov boste prejeli povezavo za plačilo udeležbe.Obvestilo o varstvu osebnih podatkov

Posredovane podatke bo Delo d.o.o. obdelovalo za namene reševanja podanih zahtevkov. Podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 s spremembami in dopolnitvami; ZVOP-1).
Naročila in ostale zahteve oddane na spletnem mestu http://trgovina.delo.si/ se hranijo pri družbi Delo d.o.o. zaradi izvršitve pogodbenih obveznosti, in sicer toliko časa, dokler je to potrebno za dosego tega namena. Dostop do teh podatkov imajo pooblaščeni delavci družbe Delo d.o.o. in drugi uporabniki v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Dogodek se lahko fotografira in snema ter prenaša na spletnih straneh Dela d.o.o. in pokroviteljev dogodka, fotografije in posnetki pa so lahko javno objavljeni v edicijah Dela d.o.o. in pokroviteljev dogodka.