Prenova Sobotne priloge – ČAS ZA RAZMISLEK

Prenova Sobotne priloge – ČAS ZA RAZMISLEK

2022-09-19T13:15:29+02:00

Zadnjo soboto v maju je izšla oblikovno prenovljena in vsebinsko osvežena Sobotna priloga. S prenovo želimo najbolj prepoznavno prilogo v Sloveniji približati mlajši, intelektualni ciljni javnosti, a ohranjamo svojo identiteto, ki so je zvesti starejši izobraženi bralci.

Prenovljeno Sobotno prilogo odlikuje sodoben dizajn, ki omogoča diagonalno prebiranje člankov, ki bralca z vizualnimi poudarki, več infografike in ilustracij ter izbranih fotografij povleče v samo poglobljeno branje prispevkov. Font črk je nov in sodoben, nova je tudi naslovnica priloge, na kateri ni vsebine, ampak vizualno privlačna fotografija ali ilustracija ter ključni naslovi iz aktualne vsebine.

Privlačnejša je tako v tiskani kot v digitalni obliki (digitalni časopis v Delovi aplikaciji), kjer z novimi vizualnimi elementi še bolj izstopa nova vizualna podoba, ki omogoča diagonalno branje, ki je bolj prilagojeno branju na digitalnih platformah.

Vsebinsko je priloga obogatena z gospodarsko kolumno, ki jo izmenjaje ustvarjajo novinarji Delove gospodarske redakcije in v njej podajajo poglobljene komentarje in analize, vezane na aktualno gospodarsko dogajanje, na vplive globalnih ekonomskih tokov, na poslovne trende doma in v svetu, novo ekonomijo itd.

Pomembna novost so privlačno oblikovane strani (spread) s krajšimi prispevki, ki  odražajo tedensko dogajanje in podajajo priporočila, pojasnila in aktualne zanimivosti, vezana na pop kulturo (glasba, filmi, serije), dogajanje v svetu, itd. Pričakujemo lahko tudi več vsebin, zanimivih za mlade, a obdelane na resen, poglobljen in verodostojen način v duhu Sobotne priloge.