Tradicionalno Onino pero je letos prejela Mira Smrkolj

Tradicionalno Onino pero je letos prejela Mira Smrkolj

2021-09-27T10:47:53+02:00

Uredništvo One je na sklepni slovesnosti letošnjega Oninega literarnega natečaja, 21. septembra 2021, podelilo Onino pero 2021 in nagrado 500 evrov bruto. Zmagovalki natečaja, gospe Miri Smrkolj, sta čestitali urednica One in odgovorna urednica Oneplus ter onaplus.si Sabina Obolnar in direktorica Dela Nataša Luša, ki je zmagovalko nagovorila, da upa, da jo bo ta nagrada spodbudila tudi k ustvarjanju naprej. In dodala: »Morda se lahko nadejamo kakšnega romana. Letošnja nominiranka za kresnika Mirana Likar je namreč v preteklosti tudi prejela nagrado Onino pero, tako da so vse poti odprte.«

Na letošnjem literarnem natečaju priloge Ona in revije Onaplus je s svojimi dragocenimi zgodbami sodelovalo 126 avtoric in avtorjev. Ob Miri Smrkolj so se v finale uvrstili še: Katja Rade, Ana Bavčar, Cvetka Breg, Barbara Gradič Oset, Janez Klemenčič, Irena Štusej, Gregor Knafelc, Stanka Žitnik in Mika Hočevar.

Letošnja lavreatka, Mira Smrkolj, je doma iz Podgorice pri Moravčah. Veliko piše, to je njen najljubši hobi, zelo uživa tudi v družbi vnukinj in vnukov, sprehajanju z možem in psom, pisanju dnevnika, branju, petju, vodenju prireditev in ogledih likovnih razstav, delu na vrtu in izletih na morje. Ljubi sonce, oranžno barvo, šmarnice, orhideje, sončnice, vožnjo s kolesom, ruske pesmi, smeh, drobne pozornosti. Rada se druži s prijatelji in znanci ob kavi in se pogovarja.

Neizpolnjena obljuba, zmagovalna zgodba Mire Smrkolj, bo objavljena v oktobrski reviji Onaplus.