Obiskala nas je Delova štipendistka Programa Fundacije za ustvarjalne mlade

Obiskala nas je Delova štipendistka Programa Fundacije za ustvarjalne mlade

2019-10-17T09:30:27+02:00

Delo je v lanskem letu pristopilo k projektu Fundacije za ustvarjalne mlade, ki ga je skupaj z desetimi slovenskimi podjetji, med katerimi je tudi Delo,  ustanovil Ustvarjalnik – pospeševalnik mladinskega podjetništva. Fundacija je namenjena tistim mladim, ki izstopajo s svojimi obšolskimi dosežki in navdihujejo z inovativnimi in drznimi poslovnimi idejami. Letno štipendijo Dela je dobila dijakinja Maja Kosi, uspešna dijakinja 3. letnika Celjske I. gimnazije, ki je postala podjetnica pri petnajstih letih. Izdeluje opremo za pse; obleke, rutice, ovratnice, pletene povodce in igrače. Je velika ljubiteljica psov. Sama ima psičko Lilly, ki je postala njena inspiracija in model.

Maja svoje izdelke prodaja v specializiranih trgovinah in na svoji spletni trgovini doggylilly.si, na kateri ponuja ročno izdelane modne dodatke za pse, ki jih sama skreira in zašije. Aktivna je na Facebooku in Instagramu.

Na dašnjem obisku, sta si Maja in njen mentor Miha Jereb iz Ustvarjalnika ogledala uredništvo medijske hiše Delo, Maja pa je povedala kakšne so njene želje in cilji za leto 2019, kjer ji bomo tudi v medijski hiši Delo priskočili z nasveti in možnostmi za še boljšo prepoznavnosti.

Mladi kreativki želimo vso srečo na poslovni poti.