Prvo srečanje nominiranih podjetij za Delovo podjetniško zvezdo

Prvo srečanje nominiranih podjetij za Delovo podjetniško zvezdo

2019-03-25T14:01:10+01:00

V četrtek, 21. marca 2019, je bilo prvo srečanje vseh do zdaj nominiranih podjetij za Delovo podjetniško zvezdo v prostorih gostitelja, koncerna Kolektor v Idriji. Srečanja so se udeležili tudi člani strokovnih komisij in predstavniki uredništva.

Zbrane je nagovorila Dolores Podbevšek Plemeniti, direktorica marketinga in trženja naklad družbe Delo, ter predala besedo pobudniku srečanj Stojanu Petriču, predsedniku uprave družbe FMR, predsedniku nadzornega sveta Kolektor Holdinga in predsedniku strokovne komisije za izbor Delove podjetniške zvezde. Ta je gostom predstavil koncern Kolektor, enega od vodilnih igralcev v globalnih nišah komponent in sistemov za avtomobilsko industrijo, elektroenergetike ter inženiringa in tehnoloških sistemov. Veliko so vložili tudi v digitalizacijo, izziva katere so se lotili pred dvema letoma, najprej z ustanovitvijo sklada tveganega kapitala Kolektor Ventures, nato še z vzpostavitvijo internega industrijskega pospeševalnika Kolektor Labs. Danes zagnana ekipa mladih talentov deluje kot Kolektor Digital in s prebojnimi rešitvami za pametne tovarne prihodnosti gradi četrti poslovni steber koncerna.

 V nadaljevanju so Valter Leban, član uprave družbe Kolektor Group, Mateja Lavrič, direktorica sklada tveganega kapitala Kolektor Ventures, in dr. Marko Thaler, vodja Kolektorja Labs, predstavili, kako so se lotili izziva digitalne transformacije v podjetju. Leban je poudaril, da poganjajo prihodnost z inovativnostjo in operativnostjo, ki se mora kazati tudi v rasti, tako na področju avtomobilske industrije, energetike in gradbeništva kakor tudi v digitalizaciji. Lavričeva pa je dodala, da je močan motivator tudi to, da se sami pozicionirajo v digitalni ekonomiji. Thaler je udeležencem predstavil izbor projektov, ki so v projektni oziroma industrijski fazi in ki pokrivajo področje vključevanja podatkov, njihove inteligentne obdelave, sprejemanja ustreznih ukrepov in samega izvajanja.

 Po predstavitvi so si gostje v družbi vodilnih koncerna Kolektor ogledali še proizvodnjo.

O koncernu Kolektor

Koncern Kolektor se ponaša s tradicijo v visoko specializirani industrijski proizvodnji. Na poti, dolgi pol stoletja, se je Kolektor razvil v globalno družbo s sedežem v Sloveniji ter široko razvejeno mrežo podjetij in podružnic v Evropi, Ameriki in Aziji. Strateški položaj sedeža v središču Evrope ter globalna tržna in proizvodna prisotnost na vseh pomembnih svetovnih trgih jim omogočata učinkovito obvladovanje potreb trga in optimalne poslovne rešitve. Razvojno in tehnološko napredni procesi potrjujejo njihova prizadevanja za zadovoljevanje potreb kupcev s takojšnjimi in odgovornimi rešitvami.

Namen srečanja

Projekt Delove podjetniške zvezde, ki je zrasel iz priloge časnika Delo v letu 2013 in v kateri smo predstavljali najuspešnejša slovenska podjetja tistega leta, želimo razvijati. Lani smo kot novost, poleg slavnostnega dogodka podelitve nagrade Delova podjetniška zvezda, dodali izobraževalni del. Letos dodajamo srečanja nominiranih podjetij s ciljem izmenjave znanja in praks med podjetji, ki so uspešna na različnih področjih. S tem želimo tvorno prispevati k razvoju Slovenije in ustvarjati okolje za aktivno sodelovanje.

Utrinki iz srečanja

Z leve: član strokovne komisije Marko Jaklič, glavni direktor Dela Andrej Kren, predsednik uprave FMR Stojan Petrič, direktorica Dela Nataša Luša in odgovorni urednik Dela Uroš Urbas. Idrija, 21. marec 2019
[Kolektor, Idrija, Delova podjetniška zvezda]

Udeleženci prvega srečanja nominiranih podjetij za Delovo podjetniško zvezdo so si ogledali proizvodnjo Kolektorja v Idriji. Idrija, 21. marec 2019
[Kolektor,Idrija,Delova podjetniška zvezda]